Plućna Bolnica Zrenjanin

 

Medicinski sajtovi

 

g

g Planeta medicine
www.medicineplanet.com

MedicinePlanet je neiscrpan izvor medicinskih informacija posvećen svim putnicima, koji mogu da ih koriste pre, tokom i posle putovanja. Dovoljno je da unesete odredište, od Avganistana do Zimbabvea, da biste saznali sve o kvalitetu zdravstvene zaštite, bolestima tog podneblja, vakcinama koje se mogu primiti (ako postoje) i dobili podatke o svim poznatim bolnicama. U nekoliko odeljaka svrstane su specijalizovane informacije za žene, decu, starije osobe i avanturiste. U odeljku Ask the Experts dobićete besplatne odgovore na pitanja o malariji, dijareji, visinskoj bolesti i zaštiti od insekata koji prenose zarazne bolesti.
g gl
g Dijabetes
alternativediabetes.com
Velika oštećenja organizma koja dijabetes može da prouzrokuje pokazuju da se radi o ozbiljnoj bolesti, tako da je svaka informacija ili pomoć pri kontrolisanju efekata i sprečavanju njenog širenja vredna i dobrodošla. Na ovoj lokaciji predstavljen je bogat izbor korisnih, detaljnih i lako shvatljivih saveta koji smiruju i pomažu bolesnicima. Niz interesantnih alternativnih terapija, namenjenih za korišćenje zajedno s tradicionalnim metodama lečenja, takođe je opisan na lokaciji i svakako ih treba istražiti.
g gl
g Inteligentno zdravlje
www.intelihealth.com
Ovo je jedan od najkompletnijih, najopširnijih izvora informacija o zdravlju na Webu. Tu ćete naći podatke o nekoliko stotina bolesti, zdravstvenih stanja i procedura, od kojih je svaka predstavljena na zasebnoj strani. Pročitajte vesti iz oblasti medicine i upoznajte se s najnovijim načinima lečenja i opasnostima koje vrebaju. InteliHealth ima nekoliko odeljaka koji pružaju informacije o brojnim popularnim temama, od alergija do regulisanja telesne težine. U odeljku Drug Resource Center nalazi se pretraživa baza podataka s vestima i informacijama o gotovo svim postojećim lekovima. Pomoću prikladnog medicinskog rečnika moći ćete da dešifrujete dijagnozu koju vam je postavio lekar, a u odeljku Ask the Doc možete da postavite pitanje na koje će (možda) odgovoriti specijalisti s Univerziteta Džons Hopkins. Srećom, ova lokacija "ide" u kućne posete, a pri tome ne morate čak ni da imate zdravstvenu knjižicu.
g gl
g Mesto za trudnice
pregnancy.com
Trudnoću neizbežno prate oprečni saveti koje buduće majke dobijaju - druge žene, počev od majke do službenice u pošti, reći će trudnici šta treba da radi i kakve će se sve promene dogoditi s njenim telom i u njemu naravno. Ovaj vredan i dobro sastavljen direktorijum sadrži veze do nekoliko stotina lokacija s informacijama koje će pomoći budućim majkama da same saznaju ono što ih interesuje.
g gl
g Pitajte lekare
www.askthedrs.com

Ova lokacija obezbeđuje osnovne informacije o zdravlju i odeljak s pitanjima i odgovorima. I vi možete da postavite pitanje, a očekujte da ćete odgovor dobiti za nekoliko dana. Podaci o lekaru koji odgovara na vaše pitanje biće deo odgovora - lokacija koristi banku raspoloživih lekara. Ako to izričito ne zabranite, pitanje će se možda pojaviti na lokaciji, koja obiluje korisnim informacijama za posetioce. Arhive pitanja i odgovora razvrstane su u abecedni indeks, a obuhvataju sve, od alergija do gubitka težine.
g gl
fl f f
fl f Preuzeto sa http://www.mikro.co.yu  f